Omgeving

Château bon Ton is gelegen in de meest groene streek van Frankrijk, de Picardie. Het glooiende landschap biedt fietsers en wandelaars indrukwekkende vergezichten over bossen en korenvelden. De Picardie strekt zich uit van de lange zandstranden van de Somme-baai in het Westen tot de dichte bossen en weilanden van de Thiérache in het Oosten. In het Zuiden grenst de streek aan het woud van Compiègne en de wijngaarden van de Champagne.

Behalve om haar natuurschoon staat de Picardie bekend om haar Gotische architectuur. Nergens vindt men dan ook zoveel kathedralen als hier. Cultuurliefhebbers kunnen bovendien hun hart ophalen in steden als Soissons, Laon, Reims of Parijs die vanuit Château bon Ton gemakkelijk te bereiken zijn.

De vele musea, restaurants, winkels en markten bieden elk wat wils.

In de directe omgeving van Château bon Ton zijn diverse monumenten te bewonderen zoals de imposante kastelen van Pierrefonds, Septmons, La Ferté Milon en Chantilly. Ook de ruïne van het nabijgelegen Coucy-le-Chateau is een bezoek meer dan waard. Iedere zomer organiseert dit stadje een drukbezocht Middeleeuws festival met een braderie en een riddertoernooi.